Curtea Supreme de Justitie a decis sa declare inadmisibil recursul depus de Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii, potrivit caruia Andrei Nastase era obligat sa scoata crucifixul pe care l-a instaurat in cladirea MAI si sa-si ceara scuze publice pentru declaratiile facute in cadrul ceremoniei de inaugurare.

Publicat:21.02.2021, 13:58

Curtea Suprema de Justitie: "Completul specializat pentru examinarea actiunilor in contencios administrativ al Colegiului civil, comercial si de contencios administrativ al Curtii Supreme de Justitie ajunge la concluzia de a declara inadmisibil recursul depus de Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii. 

In conformitate cu art. 230 si art. 246 din Codul administrativ, completul specializat pentru examinarea actiunilor in contencios administrativ al Colegiului civil, comercial si de contencios administrativ al Curtii Supreme de Justitie dispune recursul depus de Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii, se declara inadmisibil. Incheierea este irevocabila"

Crucifixul a fost inaugurat la data de 16 septembrie 2019 in cladirea MAI. In acea perioada, Andrei Nastase era Ministrul de Interne.

Ulterior, la data de 13 Ianuarie 2020, Consiliul pentru Prevenirea si Eliminarea Discriminarii a inaintat o cerere prin care a cerut ca crucifixul sa fie scos, iar Andrei Nastase sa isi ceara scuze publice.

Citeste si :  Inconjurat de cei doi mitropoliti, ministrul de Interne a inaugurat un crucifix in cladirea MAI. Andrei Nastase: „Lasati-ma sa-mi traiesc cele mai frumoase clipe, poate, din cei 44 de ani ai mei, sa am alaturi doi mitropoliti” - VIDEO