Decizia de a-l repune in functie pe directorul cimitirului Sfantul Lazar, retinut anterior pentru coruptie, a fost contestata la Curtea de Apel de Combinatul Servicii Funerare. Pe Pavel Eni nu l-am gasit astazi la munca, iar la telefon nu ne-a raspuns. Angajatii spun ca nu stiu nimic despre taxele ilegale care ar fi percepute la cimitir. 

Publicat:22.02.2021, 19:46

O angajata a cimitirului “Sfantul Lazar” din capitala ne-a interzis accesul in cladirea administratiei. In cele din urma am reusit sa intram in institutie. In anticamera nu se afla nimeni, iar biroul directorului era incuiat. Unii angajati ne-au spus ca Pavel Eni nu a venit la serviciu de cand a fost restabilit in functie.

“ - A fost astazi directorul la munca?

-Nu. Nu a fost.

-Dar de cand a fost restabilit?

-Nu a fost, oameni buni, va spun adresati toate intrebarile la Combinat.”

Alti angajati insa sustin ca dimineata directorul a fost la birou.

 “- A fost dimineata si s-a dus.

-A fost dimineata?

-A fost dimineata pentru vreo 40 de minute.”

Am intrebat oamenii daca stiu ceva despre presupusele actiuni ilegale ale directorului.

“ - Dar despre faptul ca se vindeau locuri in cimitir la pret dublu?

- Nu ma intrebati pe mine. Eu nu sunt la curent cu intrebarile acestea.”


Astazi, la sedinta serviciilor primariei, directoarea Combinatului Servicii Funerare a anuntat ca a contestat decizia instantei de judecata de a-l repune in functie pe Pavel Eni.

Ludmila BOTAN, DIRECTOAREA COMBINATULUI SERVICII FUNERARE: “La data de 18 februarie, de catre Judecatoria sectorului Ciocana, a fost emisa incheierea prin care a fost dispusa anularea ordinului intreprinderii municipale Combinatul Servicii Funerare, prin care a fost suspendat din functie domnul Pavel Eni. Am depus recurs la Curtea de Apel, prin care contestam aceasta incheiere.”

Pavel Eni nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie. In luna septembrie, anul trecut, acesta a fost retinut pentru acte de coruptie si suspendat ulterior din functie. Atunci ofiterii CNA au efectuat perchezitii la sediul administratiei cimitirului.

Iar pe langa director, adjunctul acestuia si alti 27 de angajati sunt cercetati pentru ca luau de la rudele raposatilor mai multi bani decat taxele legale pentru inhumare sau rezervarea unui loc de veci. Procurorii urmeaza sa trimita dosarul in instanta pana la sfarsitul acestei luni.