Declaratiile lui Igor Popa facute despre  fostul sau client, Vlad Filat, au starnit un val de indignare in randul colegilor sai de breasla. Mai multi avocati l-au criticat, spunand ca astfel Popa a incalcat Codul Deontologic al avocatului.

Publicat:24.09.2020, 21:19

Natalia ROSCA, AVOCAT: „Explicati-mi, va rog – cum se „pupa” asta cu statutul avocatului si cu Codul Deontologic al avocatului?",a scris pe o retea de socializare avocata Natalia Rosca, dupa ce fostul aparator al lui Vlad Filat a spus public mai multe lucruri pe care le-a aflat din discutiile sale private cu fostul premier. Si ex-viceministrul Justitiei, Sabina Cerbu, a reactionat.

Sabina CERBU, FOST VICEMINISTRU AL JUSTITIEI: „Cu tot respectul, dar asa NU! Exista un Cod Deontologic al avocatilor si o limita a bunului simt in relatia cu clientul pe care singur ti l-ai ales”.

Avocatul lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco, a scris intr-o postare pe facebook ca declaratiile lui Popa ar afecta grav reputatia si imaginea avocatului.

Eduard RUDENCO, AVOCAT: „Dupa mine, colegul nostru a procedat imoral, ba mai mult, dansul, in opinia mea, a incalcat mai multe norme de conduita a unui avocat. Cu alte cuvinte, privilegiul avocat-client constituie un mijloc de protectie a secretului profesional si a confidentialitatii profesionale ce caracterizeaza relatia avocat-client.”

Contactat de noi, presedintele Uniunii Avocatilor a anuntat ca maine va comenta declaratiile avocatului Igor Popa, dupa ce le va analiza.