Deputatul PSRM Gaik Vartanean paraseste formatiunea si se alatura partidului Miscarea Alternativa Nationala, infiintat de primarul Ion Ceban, si el fost socialist. Anuntul a fost facut de partidul socialistilor, care i-a cerut sa-si depuna mandatul. Vartanean nu a venit cu un comentariu pana acum si nu ne-a raspuns la apeluri.

Publicat:14.12.2022, 19:34

Intr-un comunicat de presa, socialistii sustin ca decizia lui Gaik Vartanean de a parasi formatiunea nu este o surpriza pentru echipa PSRM.

PARTIDUL SOCIALISTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA: „Noi am stiut intotdeauna ca el este omul apropiat lui Ion Ceban si ca plecarea lui era un fapt iminent.”

Totodata, socialistii spun ca acesta ar trebui sa-si depuna mandatul de deputat.

PARTIDUL SOCIALISTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA: “Mizam pe bunul simt al lui Gaik Vartanean, care trebuie sa-si depuna mandatul de deputat si sa respecte vointa alegatorilor, or acest mandat apartine PSRM" ,se arata in comunicat. 

Potrivit legii, Vartanean poate ramane in legislativ in calitate de deputat independent. Gaik Vartanean nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne spune ce l-a facut sa ia aceasta decizie. Nici Ion Ceban nu ne-a raspuns la apeluri. Gaik Vartanean este din 2012 membru PSRM, iar in 2015 a fost consilier socialist. Din iulie, este deputat in Parlamentul Republicii Moldova, dupa ce Alla Dolinta a renuntat la mandatul de deputat, dar si la calitatea sa de membru al Partidului Socialistilor. In cadrul emisiunii In profunzime, Ion Ceban a anuntat ca pe data de 21 decembrie va avea loc Congresul de constituire a partidului Miscarea Alternativa Nationala, iar atunci isi va anunta echipa. Cand a fost ales primar el spunea ca nu se va implica in politica.