Fostul sef al Inspectoratului National de Patrulare, Livii Baziuc, a declarat ca politistul care a lovit mortal cu masina un pieton a trecut testul alcooelemic care arata 0, 95 mg/l de alcool pur in aerul expirat. Declaratiile acestuia sunt negate de responsabilii de la Politia Republicii Moldova. Acestia spunand ca politistul a refuzat sa fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i intocmit un proces- verbal, insa i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul carora il vom cunoaste in cateva zile.

Publicat:14.01.2021, 15:45

Livii BAZIUC, FOST SEF INP: "Despre poliţistul reţinut şi ce nu se spune, deocamdată! Ştirea zilei de astăzi – un angajat al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce, aseară, a lovit, pe trecerea de pietoni, o femeie, iar ulterior a părăsit locul faptei. Victima de 39 de ani, a decedat în urma leziunilor primite. 

Astfel, IGP a confirmat faptul că șoferul fugar este angajat al INSP şi se afla, de fapt, în afara orelor de serviciu.

În perioada 2008-2012, pe când activam în cadrul Direcției Poliției Rutiere, am fost responsabil, inclusiv, pe compartimentul “accidente rutiere cu părăsirea locului”. Analizele efectuate în toţi aceşti ani denotă faptul că, în practică, 80% din cazurile de accidente rutiere soldate cu persoane decedate, autorii cărora părăsesc locul faptei, se află, de fapt, în stare de ebrietate.

Intrebare: în ce stare se afla angajatul Poliției? Răspuns: ÎN STARE DE EBRIETATE, mai exact avea o alcoolemie de 0, 95 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Regretabil stimați colegi...."

Ulterior, oamenii legii au venit cu o reactie si spun ca politistul a refuzat sa fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager.

Politia RM: "In legatura cu declaratiile unor actori politici, lansate pe retelele de socializare, precum ca angajatul INSP, care a provocat aseara un accident rutier, era in stare de ebrietate (fiind indicat si gradul de alcoolemie), Inspectoratul General al Politiei informeaza ca acestea nu corespund realitatii.

Reiteram ca, la moment nu exista nicio dovada ca politistul ar fi fost in stare de ebrietate, cu atat mai mult gradul de alcoolemie.

Indemnam atat cetatenii, cat si clasa politica sa se abtina de la publicarea propriilor pareri si sa permita organelor competente sa-si faca meseria cu publicarea ulterioara a deciziilor."

Ieri seara, o femeie din capitala fost lovita mortal pe trecerea de pietoni de catre un angajat al INSP. Soferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost gasit in scurt timp, dupa placuta cu numarul de inmatriculare, care a ramas pe carosabil.

Citeste si :  O femeie din capitala a fost lovita mortal pe trecerea de pietoni de catre un angajat al INSP. Soferul a fugit de la locul accidentului - GALERIE FOTO