Un politist de patrulare a lovit cu masina o femeie care traversa strada pe o trecere de pietoni din capitala. Victima a murit pe loc, iar agentul a fugit de la fata locului. Ulterior, ofiterul, care se afla in autoturism impreuna cu sotia sa, a fost retinut. Desi exista informatii ca acesta ar fi fost beat la volan, politia afirma ca inca nu a stabilit acest lucru. 

Publicat:14.01.2021, 19:45

Accidentul a avut loc aseara, in jurul orei 21.30, pe strada Socoleni din cartierul Posta Veche al capitalei. Potrivit politiei, pietonul traversa regulamentar strada.

Andreea IRICIUC, REPORTER PRO TV: “Femeia de 36 de ani traversa aceasta trecere de pietoni, moment in care a fost spulberata de masina.”

Imediat dupa impact, politistul, care se afla in afara orelor de serviciu, a fugit de la locul accidentului.

Andreea IRICIUC, REPORTER PRO TV: “La scurt timp, masina soferului care a savarsit crima a fost gasita pe strada Podgorenilor, dupa placuta de inmatriculare, care a ramas pe carosabil.”

La volanul masinii se afla angajatul INSP, in varsta de 25 de ani, iar in vehicul mai era si sotia acestuia. Gheorghe locuieste nu departe de locul in care s-a produs accidentul si spune ca a auzit lovitura. 

Gheorghe, MARTOR: “Am venit aici la moment si am vazut cadavrul, am vazut ca e mort. Pe partea dreapta a carosabilului statea jos.”

Martorii au povestit ca au vazut in autoturism doua persoane.

Gheorghe, MARTOR: „Am inteles ca au coborat din masina si erau in stare de soc si au plecat inainte.”

Din imaginile inregistrate de o camera de supraveghere instalata in apropiere de locul accidentului se vede cum o masina de politie ajunge acolo la circa 7 minute de la impact.

La o emisiunea de la Radio Sputnik, ministrul de Interne in exercitiu, Pavel Voicu, a declarat ca, cel mai probabil, agentul de patrulare, angajat in prevenirea si combaterea accidentelor, a condus in stare de ebrietate.

Pavel VOICU, MINISTRUL DE INTERNE IN EXERCITIU: “Dumnealui a comis doua capete de acuzare. Prima – accidentul soldat cu deces. Al doilea – parasirea locului accidentului, a fugit de la fata locului. Daca va fi gasit vinovat, este vorba de peste 15 sau pana la 15 ani - privatiune de libertate.”

Iar fostul sef al INP, Livii Baziuc, a scris pe pagina sa de Facebook ca politistul era in stare de ebrietate si ar fi avut o alcoolemie de 0,95mg per litru in aerul expirat. Intr-un comunicat, responsabilii de la IGP scriu ca...“Aseara, dupa ce a fost retinut, politistul a refuzat sa fie testat alcoolscopic, pentru refuz fiindu-i intocmit un proces verbal. Acestuia insa i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul carora il vom putea cunoaste in cateva zile.

Am incercat sa aflam mai multe detalii de la ofiterul de presa al Inspectoratului General al Politiei, dar aceasta nu a raspuns la apelurile noastre repetate. In acet caz a fost pornita o ancheta, dosarul fiind remis Procuraturii.