Crima odioasa in capitala. Un calugar din Ocnita a fost injunghiat mortal de doi tineri, unui dintre care este minor. Clericul a fost gasit fara suflare intr-un apartament de pe strada Ismail. Oamenii legii au retinut faptasii care si-au recunoscut vina. Acestia risca pana la 15 ani de inchisoare.

Publicat:20.07.2021, 17:39

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:“Corpul neinsufletit al barbatului a fost gasit in aceasta dimineata in propriul apartament. Oamenii legii deja au examinat locuinta si au sigilat usa.”

Vecinii sustin ca nu il cunosteau pe barbat si ca nu au auzit galagie noaptea trecuta.

“Eu nu stiu nimic. Nu am auzit nimic.”

“ - Nu l-ati vazut pe barbat?

Nu am idee cine e."

Cateva femei, care nu au vrut sa discute cu noi in fata camerei de filmat, ne-au spus ca, periodic, barbatul inchiria pe cate o zi un apartament in acel bloc si ca l-au vazut si ieri. Victima era calugar in satul Rediul Mare, Ocnita, si slujea de 6 ani la Mitropolia Basarabiei. 

Valeriu CERNEI, VICARUL ADMINISTRATIV AL EPISCOPIEI DE BALTI:“Nu avea familie, era calugar. El slujea la biserica de la el din sat. Nu stim de unde s-a luat el in apartamentul cela, dar cert este ceea ce s-a intamplat.”

Oamenii legii au retinut doi suspecti de 16 si respectiv 19 ani, fiind originari din Hincesti si Ialoveni. Acestia si-au recunoscut vina si risca pana la 15 ani de inchisoare. Deocamdata nu se stie din ce motiv indivizii au procedat asa. Potrivit politiei, ambii au antecedente penale, fiind cercetati pentru furturi si jafuri.