Un barbat a murit, iar doi au ajuns la spital, dupa ce mai multe placi de granit au cazut peste ei, in timp ce erau descarcate dintr-un camion. S-a intampla seara, la Balti, iar unul dintre raniti este seful intreprinderii pe teritoriul careia s-a produs incidentul. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a scoate victimele ramase blocate intre placile de granit.

Publicat:16.09.2020, 18:48

Barbatul de 25 de ani a fost strivit de mai multe placi de granit, grele de aproape doua tone. Multiplele lovituri i-au fost fatale, iar acesta s-a stins pe loc. Alti doi colegi de-ai sai au ramas prinsi intre fasiile de granit, iar salvatorii au intervenit pentru a-i scoate.  

“Angajatii IGSU au efectuat operativ operatiunea de deblocare, utilizand echipamentul din dotare. Barbatii salvati au fot preluati de medici.” 

Ulterior, unul dintre pacienti a fost externat si se trateaza acasa. Celalalt barbat ramane internat.

Raisa COTOS, SEFA DEPARTAMENTULUI DE URGENTA DIN BALTI: “Primul pacient a fost cu fractura vertebrei cervicale, internat in sectia de Neurochirugie. La moment starea este stabila, primeste tratament.”

Acesta este chiar seful intreprinderii pe teritoriul careia s-a produs incidentul.

Vasile GLADCHII, SEFUL INTREPRINDERII: “Totul s-a intamplat foarte repede. Eram noua persoane. Acum nu ma pot ridica din pat. Am facut mai multe analize si astept rezultatul.”  

Incidentul s-a produsa aseara, cand barbatii incercau sa descarce materialele dintr-un camion. Totul s-a intamplat in timpul orelor de munca, ei fiind angajatii unei companii care se ocupa de prelucrarea si taierea pietrei. Astazi cei care lucreaza acolo nu au vrut sa discute cu noi.

“Nu va spun nimic.”

Oamenii legii au pornit o ancheta pentru a stabili daca au fost respectate regulile de siguranta la locul de munca.