O adolescenta in varsta de 16 ani a murit in timpul orei de educatie fizica. Tragedia s-a produs ieri la Colegiul de Ecologie din Chisinau. Directoarea institutiei spune ca imediat ce i s-a facut rau, a fost chemata ambulanta, dar fata nu a mai putut fi salvata. Preliminar ea ar fi suferit un stop cardiac. Politia a initiat o ancheta.

Publicat:12.04.2022, 19:54

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “In holul colegiului de ecologie a fost pusa fotografia fetei care a decedat ieri in sala de sport. Alaturi au fost puse flori, dar si o lumanare. Fata invata in primul an, la specialitatea turism.”

Totul s-a intamplat ieri in jurul orei 15, cand fata era la ultima lectie de educatie fizica. La un moment dat, i s-a facut rau si si-a pierdut cunostinta. 

Nina NEGARA, DIRECTORUL COLEGIULUI DE ECOLOGIE: “A facut cateva flotari, dupa care i s-a facut rau si imediat a fost solicitata ambulanta, iar timp de 7 minute, pana s-a apropiat ambulanta, i s-a acordat primul ajutor de catre asistentul medical al colegiului. De asemenea medicii s-au implicat activ pentru a fi resuscitata, insa pana la urma s-a constatat decesul.” 

Adolescenta ar fi murit in urma unui stop cardiac, spune politia, aceasta fiind cauza preliminara. Directoarea Colegiului de Ecologie sustine ca, anterior, tanara nu a avut probleme de sanatate si frecventa regulat orele de sport.

Nina NEGARA, DIRECTORUL COLEGIULUI DE ECOLOGIE: “La inmatriculare a fost prezentata forma medicala 086U, in care medicul de familie a inscris ca este sanatoasa si nu au fost inscrise niciun fel de maladii cronice sau de a fi interzis oricare efort fizic. Pe parcursul anului nu s-a adresat la punctul medical din institutie. Parintii nu ne-au informat ca ar avea probleme de sanatate.”

Colegii fetei sunt ingroziti de cele intamplate.

“Tot colegiul este in doliu. Colega noastra de colegiu facea flotari, eu nu stiu ce a fost pentru ca brusc s-a intamplat totul.”

Tanara era originara din raionul Edinet, iar in capitala locuia la caminul Colegiului de Ecologie. 

“Niciodata nu s-a adresat cu probleme. De dimineata pleca, era vesela mereu.”

Politia a anuntat ca pe acest caz a fost initiat un proces penal, iar un urma expertizei medico-legale va fi stabilita cauza decesului.