Directoarea Institutului National al Justitiei, Diana Scobioala a venit cu o reactie, dupa ce premierul, Maia Sandu i-a cerut demisia. Directoarea spune ca INJ nu se afla in subordinea Guvernului si o indeamna pe sefa cabinetului de ministri sa studieze legea.

Publicat:30.07.2019, 22:48

Diana SCOBIOALA, DIRECTOAREA INJ: "Va indemn sa studiati legea cu privire la Institutul National al Justitiei si veti afla ca INJ nu se afla in subordinea guvernului. Respectiv, dumneavoastra, nu detineti competenta sa-mi cereti mie demisia. Dintr-o alta declaratie, am aflat ca intentionati sa modificati legea si sa plasati institutul sub controlul guvernului. Este o practica asiatica si vine in contradictie cu principiile puse la baza crearii institutiei si recomandarile Consiliului Europei."

Scobioala sustine ca acuzatiile prim-ministrului privind coruptia din institutia INJ sunt nefondate.

"De la un an de la preluarea mandatului meu, am implementat admiterea electronica. Aceasta presupune doua texte scrise in fata computerului, testul psihologic si testul de specialitate. Testele se dau in fata computerului. Acest test contine 1600 de intrebari pe care noi le publicam pe site-ul INJ cu 60 de zile inainte de examen. Publicam si variantele de raspuns, si raspunsul corect. Testul dureaza 3 ore. Candidatul primeste imediat rezultatul."