S-au facut perchezitii astazi in dosarul celor 69 de ambulante cumparate anul trecut de guvern. Directorul adjunct al Centrului de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca a fost retinut pentru 72 de ore. El este banuit ca la licitatie a favorizat un agent economic. Oamenii legii au audiat si alte persoane.

Publicat:11.10.2019, 14:57

Ofiterii CNA si procurorii anticoruptie cerceteaza modul in care au fost organizate licitatiile privind cumpararea celor 69 de ambulante.

In urma perchezitiilor de astazi, a fost retinut directorul adjunct al Centrului National de Asistenta Medicala Prespitaliceasca.

Oleg Barba este invinuit ca ar fi favorizat un agent economic la achizitionarea ambulantelor, iar dupa semnarea contractului, acesta nu si-ar fi indeplinit obligatiunile, cauzand un prejudiciu de 2 milioane de lei statului, se arata in comunicatul emis de CNA. 

Vladislava CEBAN, PURTATORUL DE CUVANT AL CNAMUP: “Angajatii institutiei noastre lucreaza in regim normal ca de obicei, sunte efectuate masuri procesuale si nu putem sa va oferim mai multe detalii. -Cati angajati au fost retinuti? -Nu cunosc, chiar nu va pot oferi mai multe detalii.”

Oamenii legii au anuntat ca in acest caz au fost audiate si alte persoane, insa nu au oferit mai multe detalii. In 2018, Guvernul, condus atunci de premierul Pavel Filip, a alocat din bugetul de stat 51 de milioane de lei pentru procurarea celor 69 de ambulante de productie ruseasca.