Directorul „Spatii Verzi”, Serghei Carp, a fost eliberat din functie, dupa ce o fetita de doi ani a murit in parcul Alunelul. Anuntul a fost facut de primarul capitalei, Ion Ceban, in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat:17.05.2022, 15:22

Ion CEBAN, PRIMARUL ORASULUI CHISINAU: „Membrii Comisiei de ancheta au stabilit toate circumstantele, au audiat toate persoanele, au ridicat toate actele si sunt disponibile si le-au analizat. Asa cum ziceam, este regretabil ceea ce s-a intamplat. Ceea ce suntem obligati sa facem cu totii sa ne asiguram ca asemenea lucruri nu se vor mai intampla. In urma raportului avem constatate urmatoarele: Spatii Verzi au solicitat in luna septembrie a anului trecut autorizatia pentru curatarea si defrisarea a mai multor copaci de pe teritoriul Chisinaului, inclusiv din parcul Alunelul. Autorizatiile au fost eliberate in luna februarie in acest an. Din februarie pana in prezent, Spatii Verzi au intervenit in mai multe cazuri. Nu exista nicio explicatie plauzibila in acest sens, viata omului nu se intoarce. In rezultat, directorul „Spatii Verzi” va fi eliberat din functie. Noi o sa mai revenim la subiect si vom decide daca eventual mai este loc de persoane in aceste conditii”, a declarat primarul capitalei.

Potrivit Procuraturii, la data de 14 mai, o fetita de un an a fost lovita de o creanga uscata in timp ce se afla impreuna cu rudele in parcul Alunelul, situat pe strada Calea Iesilor din Chisinau.

Urmarirea penala a fost pornita pe faptul neindeplinirii necorespunzatoare de catre persoanele publice a obligatiilor de serviciu, care a cauzat decesul fetitei.

Minora a fost transportata in Sectia reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitala, insa urmare a leziunilor corporale, aceasta a decedat in seara aceleiasi zile.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.