Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, a anuntat astazi, ca directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, se afla acum intr-o vizita de lucru la Moscova, unde se va intalni cu reprezentantii concernului rus, Gazprom. Spinu spune ca acesta ar urma sa vina cu mai multe detalii si despre notificarea trimisa de Gazprom, Republicii Moldova, privind reducerea volumului de gaze naturale furnizate tarii noastre. 

Publicat:24.11.2022, 14:54

„Noi am vazut acea notificare, in care nu este foarte clar ce inseamna reducerea volumelor. Domnul Ceban este intr-o vizita de lucru la Gazprom zilele acestea. Sper ca va veni cu mai multe detalii si ne va spune ce au avut in vedere. In acelasi timp noi consideram total nejustificata aceasta notificare. Republica Moldova, malul drept a achitat integral consumul de gaze, iar  alegatiile ca Ucraina nu livreaza acele candidati de gaze nu sunt fondate”, a declarat Andrei Spinu in cadrul unei conferinte de presa. 

La inceputul acestei sapatamani, Gazprom a anuntat ca de saptamana viitoare va incepe sa reduca si mai mult livrarile de gaze naturale catre Republica Moldova, prin Ucraina. Reprezentantii concernului rus au acuzat Moldova si Ucraina precum ca o parte din cantitatile de gazele naturale livrate tarii noastre ar fi blocate in Ucraina, iar transportul gazelor naturale din Moldova catre Ucraina prin punctul de legatura Grebeniki se realizeaza sub forma unui revers virtual.

In replica, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a spuns ca operatorii de retele de transport din Ucraina si Republica Moldova au asigurat intotdeauna transportul volumelor de gaze naturale indicate in nominalizarile confirmate catre Moldovagaz, iar acest lucru poate fi confirmat de actele comerciale lunare semnate de Moldovagaz si Gazprom. 

Totodata, Andrei Spinu a declarat ca tot gazul livrat Moldovei ajunge in tara noastra, iar volumele de gaz la care face referinta Gazprom ca ar fi ramase in Ucraina sunt economiile si rezervele noastre stocate in depozitele din Ucraina. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.