O aeronava C-27 Spartan a aterizat la Otopeni avand la bord 13 romani si 2 cetateni din Republica Moldova. Printre ei a fost si o mama cu 2 fetite, cu varstele de 3, respectiv 5 ani. Sotul femeii, cetatean turc, a ramas in zona distrusa de cutremur, scrie stirileprotv.ro.

Ultimul update: 08.02.2023, 09:48 Publicat:08.02.2023, 09:48

In avion au fost si 9 studenti, plecati din tara prin programul ERASMUS, impreuna cu profesorul care ii insotea. In momentul seismului acestia erau cazati la un hotel din Kahraman-maras, zona cea mai afectata de cutremur. Ei au fost preluati de o echipa de salvare si transportati in siguranta pe aeroportul Adana, de unde au ajuns in Romania.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: „Toata lumea este intr-o stare multumitoare, totusi sunt epuizati. Acest zbor a fost foarte complicat. Vorbim de persoane care au fost din pacate expuse in mod direct cutremului si nemijlocit fata de grupul anterior. Un prim grup pleaca la Gara de Nord, un al doilea grup pleaca la Otopeni. Sunt si doi cetateni din R. Moldova, care vor pleca prin mijloace proprii in aceasta noapte la Chisinau.”

Contactati de PRO TV, responsabilii de la ministerul Afacerilor Externe au precizat ca cele doua persoane detin dubla cetatenie, astfel autoritatile din Romania si-au luat responsabilitatea de ai repatria pana la Bucuresti.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.