Doi cetateni ai Turciei au fost prinsi cu documente si bani falsi pe Aeroportul Chisinau. Oamenii legii sustin ca cei doi aveau un comportament straniu.

Publicat:13.09.2019, 13:01

In unul din incidente, cetateanul turc a fost identificat in fluxul de calatori de pe cursa Chisinau-Varsovia. Acesta s-a prezentat la inregistrare, iar Rreprezentantul serviciului Profiling, avand banuieli asupra veridicitatii pasaportului, a solicitat interventia politistilor de frontiera.

Angajatii Politiei de Frontiera au verificat persoana, cat si documentul pe care l-a prezentat.

Ca rezultat s-a depistat ca permisul de sedere al Germaniei, aplicat in pasaport, precum si stampilele, contin semne de falsificare. Ba mai mult, s-a constatat ca blancheta permisului de sedere a fost furata in luna mai, anul curent.

Cel de-al doilea cetatean al Turciei, care detinea bancnote euro falsificate a fost depistat la intrarea in Republica Moldova cu ruta Istanbul-Chisinau.

Politistii de frontiera l-au verificat pe barbat. Ca urmare, in geanta acestuia au fost observate mai multe bancnote euro, care prezentau semne de falsificare.

Pe ambele fapte, politistii continua cercetarile in vederea elucidarii circumstantelor si identificarii tuturor persoanelor implicate, ca ulterior sa fie atrase la raspundere penala.