Doi complici de-ai lui Igor Dodon, la savarsirea infractiunii de imbogatire ilicita, ar fi parasit Republica Moldova. Procurorul de caz a refuzat sa spuna cine sunt acestia si unde au plecat. Astazi, sedinta la care magistratii urmau sa decida daca fostul presedinte ramane sau nu in arest, a fost intrerupta, la solicitarea judecatorului, si va fi reluata maine.

Publicat:20.07.2022, 22:23

Magistratii de la judecatoria din sectorul Ciocana au examinat demersul depus de procurorul de caz, prin care a solicitat prelungirea arestului la domiciliu in cazul lui Igor Dodon, pentru inca 30 de zile. Dupa doua ore, insa, sedinta a fost intrerupta. Procurorul de caz a declarat astazi ca doi complici de-ai lui Igor Dodon nu sunt in tara. 

Petru IARMALIUC, PROCURORUL DE CAZ: “Este vorba despre complici la savarsirea infractiunii de imbogatire ilicita incriminata lui Igor Dodon. Doua persoane se eschiveaza de la organul de urmarire penala si nu se afla pe teritoriul Republicii Moldova.

-Cine sunt aceste doua persoane?

-Pentru a nu prejudicia urmarirea penala, nu pot sa va comunic acest aspect.”

Procurorul de caz a refuzat sa ne spuna si in ce tara s-ar afla cele doua persoane, insa a menionat ca au plecat dupa retinerea lui Igor Dodon. 

Petru IARMALIUC, PROCURORUL DE CAZ: “Dupa ce a fost retinut si a fost aplicat masurile preventive, imediat, persoanele respective au plecat peste hotare. Sunt doua persoane care se eschiveaza si au calitate de invinuit si urmeaza sa se prezinte la organul de urmarire penala sau urmeaza sa fie executate alte masuri.”

Igor DODON, EX-PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Eu va asigur ca nimeni din rudele mele nu are de gand sa se ascunda. Toate persoanele care au fost solicitate de catre procurori sa se prezinte, se vor prezenta. Sa spui ca martorii sau complicii nu sunt in tara, de unde sa stie ei ca sunt martori sau complici. Sunt insinuari pe care nu vreau sa le comentez.”

Si ieri, sedinta la care magistratii urmau sa decida daca Dodon ramane in arest, a fost amanata. Asta dupa ce procurorii au prezentat probe suplimentare, care, potrivit lor, demonstreaza necesitatea prelungirii masurii preventive, iar avocatii au cerut timp pentru a le examina. Mai exact, procurorii au solicitat sa-i fie aplicata interdictia de a discuta cu alte persoane, decat cu membrii familiei, de a putea efectua apeluri telefonice si interdictia de a face postari pe retelele de socializare. 

Igor DODON, EX-PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Nu are nicio logica incercarea sa discut cu dumneavoastra. Eu inteleg ca ii deranjeaza.”

Igor Dodon se afla de doua luni in arest la domiciliu. El este banuit de imbogatire ilicita, corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala, acuzatii pe care le neaga. Luna trecuta, sotia fostului presedinte, Galina Dodon a fost audiata la procuratura anticoruptie si pusa sub invinuire pentru complicitate in dosarul pornit pentru imbogatire ilicita. Atunci, Galina Dodon a spus ca nu este vinovata si a refuzat sa faca declaratii in fata procurorilor. Si mama lui Igor Dodon a fost citata la procuratura ca sa fie audiata pe acest capat de acuzare.