Doi fosti sefi de la Aeroportul Marculesti au fost trimisi in judecata pentru ca au prejudiciat intreprinderea cu aproape 39 de milioane de lei. Acestia sunt invinuiti pentru depasirea atributiilor de serviciu si risca sa-si petreaca urmatorii 3 ani dupa gratii. 

Publicat:01.06.2022, 17:05

Procurorii de la crime organizate le incrimineaza celor doi fosti sefi de la aeroportul Marculesti faptul ca in perioada anilor 2010-2017 au conceput o schema prin care reduceau veniturile estimate ale aeroportului, pentru a duce la falimentarea acestuia. Mai exact, procurorii spun ca....

PROCURATURA PENTRU COMBATEREA CRIMINALITATII ORGANIZATE SI CAUZE SPECIALE: “Cei doi au semnat documente prin care transformau datoria intreprinderii pentru reparatia aeronavelor de catre o companie din Rusia, realizata in 2010-2013, in imprumut cu dobanda anuala de 30%, ce urmeaza sa fie returnat aceleasi companii.” 

Prin urmare, cei doi au cauzat intreprinderii un prejudiciu de aproape 1,9 milioane euro si peste 60 de mii de dolari, iar pentru asta ar putea sta 3 ani in inchisoare. La inceputul lunii aprilie, procurorii au efectuat perchezitii la fostii administratori ai aeroportului, care ar fi prejudiciat statul cu peste 10 milioane de lei, intr-un dosar de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.