Grupare, condusa de doi frati din Straseni, specializata in furturi de locuinte si automobile, a fost descoperita de politisti. Cei doi frati si alti doi membri au fost retinuti aseara, fiind constatat un prejudiciu de 300 de mii de lei. Acestia risca pana la 10 ani de inchisoare.

Publicat:23.08.2019, 12:45

Potrivit politiei, activitatea tinerilor, cu varste cuprinse intre 16 si 24 a fost investigata timp de o luna. Astfel, s-a stabilit ca, membrii gruparii sunt implicati in comiterea mai multor infractiuni. Suspectii au fost surprinsi pe camerele video.

Banuitii alegeau localitatile din suburbiile Chisinaului sau a raioanelor din zona de centru a tarii la intamplare, ulterior, pe timp de noapte, cu automobile luate in chirie, ajungeau la locul destinat, se deghizau cu masti confectionate de ei si fortand geamurile, patrundeau in locuintele oamenilor, de unde furau bani si lucruri de pret.

Politistii au depistat si ridicat  mijloace banesti, manusi si alte bunuri.

La moment, liderii gruparii, in varsta de 23 si respectiv 24 de ani, sunt retinuti pentru 72 de ore, iar cei doi membri cu varsta de 16 si 17 ani, sunt cercetati in libertate.

 Vinovatia acestora urmeaza a fi dovedita.