Drumul fructelor moldovenesti spre tari precum India sau Dubai este unul lung, iar deseori plin de incercari. Pentru a le veni in ajutor agricultorilor, expertii de la USAID Moldova vin cu un sir de sfaturi, pe care l-au inscris intr-un ghid, in care explica, pas cu pas, procesul de exportare al fructelor pe cale maritima.

Publicat:12.10.2019, 09:50

Sunt doar cateva dintre recomandarile inscrise in ghidul prezentat agricultorilor din tara noastra. A venit sa vorbeasca despre exportul fructelor pe cale maritima si Ion Chilianu, un antreprenor de succes din orasul Bucovat, raionul Straseni.

Ion CHILIANU, ANTREPRENOR: “Anul trecut am exportat, in Bangladesh, transportul maritim este mai ieftin.”

Pentru a-si putea vinde fructele peste hotare, barbatul afirma ca investeste foarte mult in utilaje speciale si ca respecta toate regulile impuse.

Ion CHILIANU, ANTREPRENOR: “Dispunem de tot ce avem nevoie ca sa producem calitativ. Avem si linie de sortare si ambalare.”

Exporta fructe in tari precum India, Bangladesh, Dubai si Vitalie Obrejanu.

Aflat la inceput de drum, barbatul spune ca are nevoie de sfaturile antreprenorilor cu experienta.

Ghidul prezentat astazi a fost realizat de specialistii din cadrul proiectului agricultura performanta in Moldova si este destinat celor care vor sa faca un pas spre pietele indepartate si sa exporte fructe pe cale maritima.

Proiectul a fost finantat de USAID.