Un segment de drum proaspat reparat din satul Nicoreni, raionul Drochia, a devenit marul discordiei in localitate. Acesta este mult mai ingust decat cel vechi, iar soferii nu mai pot circula pe doua benzi. Oamenii spun ca pe alocuri, drumul a fost ingustat cu un metru si jumatate, scrie nordnews.md

Publicat:02.08.2020, 12:41

"Noi acum am masurat si cand pana la facut drumul era 5 m, dar acum asfalt curat ii 3,95 si atat. Doua masini nu incap, ea o sa intre aici, pe glodul acesta care au facut”, s-a plans femeia.

Lucrarile de reabilitare au fost finisate acum doua saptamani. Drumarii au imprastiat pietris pe acostament. Oamenii se plang ca apele pluviale imprastie prundisul pe drumul proaspat asfaltat.

"Bataie de joc. Ras din bani. Ce acesta-i drum? Eu de dimineata cand am mers pe aici eram sa imi rup picioarele prin pietrele acelea.Cat era sa mai puna jumatate de metru, sa facut cat era de lat drumul. Au ingustat sa faca economie si mai mult au pierdut.

„Trebuia sa puie mai lat asa cum a fost soseaua si era sa fie bun, dar asa nu ii chiar bun  Merge apa la vale, ia uitati-va cum a mers si a manat”, spun satenii.

Iar pentru unii gospodari, accesul in propriile curti a devenit dificil.

"Drumul vechi era mai bun decat acum. Acum trebuie sa-mi imi incarc eu pitrisul de acasa, sa pun aici, ca statul ia de la cineva bani, face bani. Nu-i drum, nu ne place!”, a mentionat un satean.

 Unii oameni spun insa ca se multumesc si cu atat. Chiar daca drumul nu este perfect, cel putin au scapat de gropi.

"Ii bun, s-a primit bine, e bine, drumul se face cum trebuie. El trebuia oleaca mai lat sa fie, ii cam ingust dar ii bun si asa”.

„Bine ca s-a renovat, nu o anin mai mult deloc. Ei, nu e comod, dar mai bine asa”, au precizat locuitorii satului.

Segmentul de drum reparat masora peste 600 de metri si a fost renovat in cadrul programului „Drumuri bune 2020”. Lucrarile au costat peste un milion de lei. Autoritatile au declarat ca drumul nu putea fi extins.

"Nicidecum nu se poate de extins anume aceasta portiune. Fiindca, daca priviti atent acolo sunt una, doua si a treia groapa de canalizare, care a fost instalata in 2001 de catre Moldtelecom. Chiar daca cu aceste lacune, dar pana cand suntem satisfacuti. Noi nu dispunem de alte surse”, a spus primarul satului Nicoreni, Mihai Rotaras.

In acest an, statul preconizeaza sa cheltuie 1,37 miliarde de lei in cadrul Programului „Drumuri bune 2020”.

Sursa: