Peste douazeci de magazine, in care se va vinde paine sociala, vor fi deschise in capitala. Declaratia a fost facuta de primarul capitalei, Ion Ceban, in cadrul unei conferinte de presa, dupa anuntul despre scumpirea painii.

Publicat:02.02.2022, 13:48

Ion CEBAN, PRIMAR AL CAPITALEI: ,,Primaria va veni cu un proiect social in ceea ce tine de painea sociala in municipiul Chisinau. Vom deschide peste 20 de puncte de vanzare a painii sociale in toate sectoarele, astfel ca oameniii sa nu se imbulzeasca cele 2 ore la cateva magazine care sunt in Chisinau."

Acesta a spus ca inca nu exista o data exacta, dar promite ca vor fi deschise in scurt timp. 

Painea se scumpeste, de maine. Despre asta a anuntat cel mai mare combinat de panificatie din tara, care vrea sa majoreze pretul cu aproape 30 de procente la toate produsele. Va costa la fel doar painea sociala, spun acestia. Scumpirile sunt generate de majorarea tarifului la gaz si combustibil, afirma responsabilii de acolo. In acest context, responsabilii combinatului de panificatie spun ca vor dubla productia painii sociale. 

Intrebate despre scumpirile in lant din ultima perioada, autoritatile spun ca...

Anastasia TABURCEANU, CONSILIERUL PREMIERULUI: “Ce poate face Guvernul in aceasta situatie este sa continue sa depuna efortul pentru a creste veniturile populatiei.” 

Ultima data, cel mai mare Combinat de panificatie din Moldova, a majorat pretul la paine in anul 2015.