Dupa ce a demisionat din functia de primar de Balti, suparat ca blocul sau electoral nu a ajuns in Parlament, Renato Usatii anunta astazi ca revine in politica. Dupa o pauza de un an si jumatate, Usatii spune ca vrea sa-si restarteze partidul, iar ulterior va decide daca va candida din nou pentru primaria din Balti ori daca va ravni la fotoliul de primar de Chisinau.

Publicat:19.01.2023, 20:23

Renato USATII, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: "Plecarea mea din functia de primar al municipiului Balti si aceasta pauza politica era strict legata de respectul fata de votul cetatenilor ce si-au ales si guvernarea, si opozitia la alegerile din 2021 si nu altceva decat ce am declarat."

Pe fondul criticilor aduse guvernarii, Renato Usatii a anuntat ca se intoarce in politica si s-a declarat in opozitie.

Renato USATII, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „Ii dam restart Partidului Nostru la nivel national si merg in toata tara pentru a crea un partid puternic, sanatos"

Si, o face intr-un an electoral, urmand ca la toamna sa avem alegeri locale generale. Totusi, Usatii a evitat sa spuna daca vrea sa revina la primaria din Balti sau daca ravneste la fotoliul de primar de Chisinau.

Renato USATII, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „Eu o sa ies maxim in trei luni in fata dumneavoastra si o sa va spun foarte sincer cum stau lucrurile. Pana nu merg prin tara sa discut cu oamenii, eu nu sunt gata sa va raspund.”

Nu s-a abtinut insa sa se dea cu parerea, in stilul sau caracteristic, despre rezultatul pe care ar putea sa-l aiba la locale partidul de guvernamant.

Renato USATII, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „Of, fara lacrimi nu ai cum sa zici. Astazi sa mergi in calitate de candidat PAS la locale, trebuie sa fii „smertnik”, adica cum ar fi sa mergi cu un kg de trotil la scaldat, intelegeti? Doamne fereste!”

In iulie 2021, a doua zi dupa alegerile parlamentare, Renato Usatii a anuntat ca se retrage din politica si demisioneaza din functia de primar de Balti, suparat ca blocul sau electoral nu a acces in Parlament. 

Usatii a fost ales pentru prima data in functia de primar al orasului Balti in 2015, iar peste patru ani a castigat al doilea mandat.