Astazi, Procuratura a anuntat ca demersurile procurorilor din cadrul PCCOCS, in privinta a doi membri ai unui grup criminal organizat, retinuti la data de 11 septembrie, intr-o cauza, care a prejudiciat statul cu peste 30 milioane lei au fost admise.

Publicat:13.09.2019, 22:06

Potrivit celor de la Procuratura, cei doi retinuti aveau functii cheie la momentul comiterii evaziunii fiscale si spalarii banilor. Unul dintre acestia era director de intreprindere, iar altul – sef de depozit.

In privinta celorlalte persoane, in functie de starea sanatatii, varsta inaintata, gradul implicarii in schema infractionala, accesibilitatea si posibilitatea acestora de a inlocui, distruge, ascunde probele, precum si conlucrarea cu organul de urmarire penala, procurorii au aplicat masuri neprivative de libertate, potrivit legii.

Amintim ca schema criminala a constat in vanzarea mobilei si produselor de carne in Chisinau, Ungheni si alte locatii din Republica Moldova, care nu era declarata.

Mai mult, salariile angajatilor erau achitate in plic, iar din banii proveniti din evaziune fiscala, membrii grupului si-au luat in proprietate patru imobile si zece automobile, inclusiv de lux. 

Urmeaza ca PCCOCS sa revina cu detalii pe aceasta cauza penala.