PCCOCS nu este de acord cu termenul de 15 zile stabilit de instanta de judecata in cazul liderului unei retele de contrabanda care a fost prins pe malul Prutului din raionul Briceni saptamana trecuta. Ceilalti contrabandisti nu au fost identificati, iar oamenii legii verifica daca au fost sau nu implicati angajatii Politiei de Frontiera in aceasta infractiune.

Publicat:04.05.2021, 13:53

Potrivit PCCOCS, a fost depus un demers prin care institutia cere arest preventiv pentru 30 de zile, insa instanta de la Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Ciocana a hotarat sa injumatateasca termenul stabilit.

Saptamana trecuta, PCCOCS, impreuna cu SPIA si MAI, au prins in flagrant un grup de tineri care vindeau tigari pe malul raului Prut din raionul Briceni. Suma totala a marfii constituie peste 500.000 lei. Faptasii au fugit de la fata locului, iar in urma cautarilor, oamenii legii au observat urme de la incaltaminte si de la cauciucul automobilului. 

Alte persoane vinovate nu au fost identificate, iar politia verifica daca au fost implicati si angajatii Politiei de Frontiera.