Dupa ce si-a petrecut patru luni in captivitate, acum a devenit liber. Un soim, care a fost adus la Gradina Zoologica din capitala dupa ce a fost ranit, a fost lasat in libertate. In grija angajatilor de la zoo se mai afla un soim, cu aripa fracturata, dar si cateva bufnite pitice.

Publicat:15.05.2023, 23:12

Acest soim a fost gasit de o familie pe traseu, fiind ranit, asa ca oamenii l-au dus la Gradina Zoologica pentru ingrijiri.

Roman CRETU, ADMINISTRATOR INTERIMAR GRADINA ZOOLOGICA: “Aceasta pasare a fost adusa la noi acum 4 luni. Ea a suferit un accident, cel mai probabil a fost lovita de un tir sau o masina mare. Noi i-am acordat toate ingrijirile necesare." 

Alexandru VAITENCO, ORINTOLOG, GRADINA ZOOLOGICA: „Este un soim comun, foarte raspandit in Moldova, si aduce un beneficiu enorm, pentru ca se hraneste in special cu soareci, asa ca sunt de ajutor pentru campuri.” 

In grija angajatilor de la zoo mai sunt un soim, cu aripa fracturata, lovit si el de un vehicul, si aceste bufnite pitice. Ele au fost aduse la Gradina Zoologica acum un an.

Roman CRETU, ADMINISTRATOR INTERIMAR GRADINA ZOOLOGICA:“Sunt cele mai mici bufnite din Moldova. Ele au fost aduse de oameni, credem ca au cazut din cuib. Aceste pasari necesita conditii speciale de eliberare, trebuie sa fie seara, ca sa nu fie vanate de ciori.”

Ingrijitorii acorda o atentie speciala si celui mai batran urs de la zoo.

In prezent la Gradina Zoologica sunt peste 1100 de vietuitoare.