Moldovenii pot calatori in Egipt fara vize. Autoritatile din aceasta tara le-au anulat, pentru ca, din cauza pandemiei, s-a redus numarul turistilor. Totusi, cei care pleaca nu trebuie sa uite de masurile si echipamentul de protectie.

Publicat:19.08.2020, 20:59

Calatoria in Egipt incepe cu metode de precautie. Odata ajunsi la destinatie, turistilor le este masurata temperatura.

“Este obligatoriu doar pentru personalul hotelului sa poarte masti, clientii nu sunt obligati. Dezinfectant este peste tot.”

Mancarea, tacamurile, dar si toate lucrurile necesare pentru igiena sunt impachetate in folii speciale si dezinfectate. 

“In fiecare camera din hotel sunt masti si manusi, dar si servetele dezinfectante.”

Printre turistii moldoveni care au zburat in Egipt, fara vize, este si aceasta femeie, care si-a strans bagajele si a plecat imediat ce a vazut oferta.

“Este o tara superba, marea e extraordinara. Rudele mele vor veni si ele aici, in septembrie.”

Autoritatile din Egipt au decis sa anuleze vizele pentru moldoveni pentru ca, din cauza pandemiei, numarul turistilor s-a redus.

Ion CURMEI, DIRECTORUL UNEI AGENTII DE TURISM: “Pentru turistii din Republica Moldova nu este nevoie de viza si nici pentru cei care detin pasaport romanesc. Cu o zi inainte de plecare, poti cumpara pachetul si sa mergi la odihna in Egipt.”
 Angajatii unui hotel din Egip spun ca nu pot primi mai mult de 50 de clienti, iar regulile de protectie sunt in prim plan.

“In mai mult de trei saptamani, in Egipt nu sunt cazuri de imbolnaviri de coronavirus. Puteti fi siguri ca este respectata cu stricte distantarea fizica. Este curatenie, totul se dezinfecteaza.”

Si preturile pentru biletele de calatorie au scazut, comparativ cu aceiasi perioada a anului trecut.