Episcopul de Balti si Falesti Marchel continua sa incalce legea. La parada de astazi, organizata la Balti cu prilejul zilei de 9 mai – „Ziua Victoriei”, acesta a purtat in piept panglica Sfantul Gheorghe, interzisa prin lege. Jurnalistii Nordnews au incercat sa obtina un comentariu, dar a fost ignorat de fata bisericeasca. Mai mult, cateva persoane au ingradit accesul jurnalistilor in preajma episcopului, impingand echipa de filmare.

Publicat:09.05.2022, 10:40

Anterior, episcopul Marchel a fost surprins cu panglica Sfantului Gheorghe prinsa pe oglinda interna a automobilului, care potrivit noii legi este un simbol al razboiului, interzis in Republica Moldova.

Intrebat de jurnalisti care este pozitia lui fata de razboiul ruso-ucrainean, care dureaza mai bine de doua luni, Episcopul Marchel a raspuns: „Opriti razboiul!”

Fata bisericeasca s-a aratat deranjata de intrebarile jurnalistilor si a refuzat sa comenteze de ce si-a prins lenta bicolora pe Mercedes-ul de model E-Klass, anul fabricatiei 2013-2016, in valoare de peste 20 de mii de euro.

Ulterior, politia s-a autosesizat pe marginea acetui caz.

„Cazul a fost inregistrat de catre IP Glodeni, iar la moment se stabilesc toate circumstantele. Pana la luarea unei decizii finale nu va putem comunica cum va fi atrasa la raspundere persoana”, a declarat pentru NordNews.md, ofiterul de presa al Inspectoratelor de Politie Balti, Falesti si Glodeni, Eugenia Molceanov.

Legea cu privire la interzicerea in Republica Moldova a simbolurilor „Z” si „V”, dar si a panglicii Sfantului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, a intrat in vigoare pe 20 aprilie.

Odata cu publicarea legii in Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea panglicii Sfantului Gheorghe, dar si a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infractiune.

Pedeapsa pentru aceasta prevede o amenda de la 4.500 pana la 9.000 de lei sau munca neremunerata in folosul comunitatii de la 30 pana la 60 de ore, iar persoanele juridice si cu functii publice care vor incalca prevederile respective risca o amenda de la 9.000 pana la 18.000 de lei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: