Un tanar din Moldova, om de afaceri la Londra, spune ca cei peste un milion si jumatate de euro confiscati la Vama Leuseni in noaptea de Pasti sunt banii sai. Adriano Dulgher sustine ca el urma sa declare suma in aceeasi noapte, dar nu a reusit sa ajunga din cauza pandemiei. Seful PCCOCS, Ion Caracuian, ne-a spus ca a procuratura a receptionat declaratiile omului de afaceri si urmeaza sa investigheze provenienta banilor.

Ultimul update: 11.05.2020, 20:39 Publicat:11.05.2020, 20:09

Adriano Dulgher este moldoveanul cunoscut in tara noastra pentru afacerile sale de succes de la Londra. El afirma ca abia a reusit sa ajunga in tara ca sa declare banii.  

Adriano DULGHER, OM DE AFACERI: ”Suma aceasta a fost una de-a mea, am obtinut-o dintr-o afacere de-a mea din Africa si am trimis-o spre Moldova ca sa continui investitiile in agricultura, sa extindem refrigeratorul de la 4000 de tone la 10 mii de tone.” 

Nu ar fi putut sa o faca in noaptea de Pasti, in care suma a ajuns la bordul unui camion, din cauza pandemiei. 

Adriano DULGHER, OM DE AFACERI: “Din cauza la Covid-19 nu am putut sa ajung in Moldova la timp ca sa declar banii.” 

Asa ca astazi Adriano Dulgher s-a afisat in fata oamenilor legii. 

Adriano DULGHER, OM DE AFACERI: “Am fost peste patru ore cu toata evidenta, cu avocatii, am explicat provenienta banilor.” 

Acum afaceristul spera ca autoritatile de la noi ii vor intoarce cei peste un milion de euro dupa ce acesta a prezentat dovezile care ar demonstra ca ii apartin.

Adriano DULGHER, MILIONAR: "Republica Moldova vrea foarte mult ca diaspora sa investeasca. Eu m-am intors, sunt aici, investesc. Nu cred ca trebuie sa fie conditii aspre cum trebuie sa investesc.”  

Dupa ce in noaptea de Pasti, autoritatile au depistat intr-un TIR peste un milion de euro, a fost deschis un dosar penal. Iar soferul vehiculului a fost plasat in arest preventiv.

Dulgher sustine ca barbatul a incercat sa treaca vama cu TIR-ul plin cu bani cash, inainte ca sa ajunga el acolo, pentru ca… asa a crezut el de cuviinta.

Anterior, anticoruptie.md a scris ca fostul deputat Constantin Tutu a ajutat autoritatile ca sa gasesca acesti bani, in schimbul libertatii sale, atunci cand a revenit in Moldova. Lucru negat atunci de Procuratura Generala.