Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inaintat prima versiune in cazul deflagratiei intr-un bloc de locuit de pe strada Independentei din capitala. Specialistii care cerceteaza cazul spun ca ar fi vorba despre incalcarea regulilor de aparare impotriva incendiilor la exploatarea unui echipament ce functioneaza pe baza de gaz natural.

Publicat:23.02.2021, 10:10

La fata locului activeaza Laboratorul Experimental Antiincendiar si specialisti  din cadrul Directiei prevenire a riscurilor a IGSU pentru a stabili circumstantele.

Deflagratia a avut loc aseara la bucataria comuna de la etajul doi a unui bloc cu sase nivele. In urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu varstele de un an, zece ani si saisprezece ani au fost internati in spitalele "Valentin Ignatenco" si "Emilian Cotaga" din capitala. Minorii de un an si zece ani au primit traumatisme usoare pentru ca se aflau in afara blocului in momentul exploziei, iar baiatul de saisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II si III pe maini, piept si fata, fiind in incaperea unde s-a produs deflagratia. O femeie care de asemenea s-a aflat in exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme usoare. Starea tuturor persoanele este satisfacatoare.

Citeste si :  Ultima ora. Explozie puternica in sectorul Botanica al capitalei. Zeci de echipaje ale salvatorilor, politiei si mai multe ambulante - la fata locului - FOTO/VIDEO 
Citeste si :  Noi detalii de la deflagratia de la Botanica. Trei persoane au ajuns la spital dintre care doi minori de 1 si 10 ani. Mai multe apartamente au fost afectate - FOTO
Citeste si :  Imagini de la explozia de pe strada Independentei. Blocul a fost grav deteriorat - GALERIE FOTO