Serviciul de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara al Federatiei Ruse, Rosselhoznadzor, anunta ca reia livrarile de fructe si legume de la trei intreprinderi din raionul Orhei din Republica Moldova. 

Publicat:07.10.2022, 13:04

„Aceasta decizie a fost luata de agentie in urma rezultatelor negocierilor cu presedintele regiunii Orhei din Republica Moldova, Dinu Turcanu, si a unei analize a situatiei fitosanitare din regiune. In urma lucrarilor derulate, Rosselkhoznadzor a selectat trei intreprinderi situate in raionul Orhei, cu furnizarea de produse din care nu au fost depistate anterior obiecte de carantina”, se arata intr-un comunicat emis Rosselhoznadzor. 

Totodata, acestia mentioneaza ca importurile se vor face sub controlul consolidat de laboratoare.

„Daca se va confirma siguranta fitosanitara a produselor importate din raionul Orhei, Rosselhoznadzor va lua in considerare in continuare posibilitatea extinderii listei intreprinderilor agricole”, se mai arata in comunicat. 

Din 15 august, Federatia Rusa a interzis importul de fructe si legume din mai multe regiuni ale Republicii Moldova. Despre asta a anuntat Serviciul federal de stat de supraveghere fitosanitara din Rusia printr-un comunicat, invocand incalcarea repetata de catre producatorii moldoveni a cerintelor de carantina. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.