Femeia care acum doi ani a fost ranita grav intr-un accident, provocat de fostul sau sot, are nevoie de o operatie costisitoare ca sa se puna pe picioare. Ea a ajuns in scaun cu rotile dupa ce masina in care se afla cu fiul ei a fost izbita de autoturismul condus de barbatul beat. Individul, condamnat la 15 ani de inchisoare, nu a stat nicio zi dupa gratii pentru ca a fugit inainte de pronuntarea sentintei, iar politia nu l-a gasit nici acum.  

Publicat:02.05.2021, 20:22

Pe Estera am gasit-o la receptie, la locul sau de munca, intr-o clinica privata din Ungheni. De mai bine de un an femeia este tintuita intr-un scaun cu rotile, in urma unui accident produs pe 31 decembrie 2019, in noaptea de Revelion. Masina in care se afla impreuna cu baiatul ei de 3 ani a fost izbita de un alt autoturism condus de fostul sot.

Estera DRAGOMIR: “Noi nu stiam cine ne-a lovit, pentru ca noi ne-am pierdut cunostinta. Deja cand eram in spital am aflat cine a facut accidentul.”

Femeia si fiul ei au stat in spital mai bine de o luna. Baiatul a fost la reanimare timp de trei saptamani, dupa care a avut nevoie de o perioada lunga de reabilitare, avand femurul fracturat si comotie cerebrala de gradul I.

Estera DRAGOMIR: “Eu am avut timp de 10 zile doua interventii chirurgicale.

-Am avut fractura de coloana si s-au rupt cumva discurile si au intrat pe maduva spinarii si s-au rupt nervii. Din aceasta cauza eu nu-mi simt jumatate de corp, bazinul si picioarele.”  

Cel mai mult femeia isi doreste sa se ridice pe propriile picioare pentru a-si vedea copilul fericit.  

Estera DRAGOMIR: “Imi zice ca toti copiii au mamici, dar eu ma duc la gradinita sau afara cu bunicii.”

Estera povesteste ca s-a despartit de fostul sot din motiv ca relatia lor nu mai mergea. Acesta nu era agresiv la inceput, dar comportamentul sau s-a schimbat la un moment dat.

Estera DRAGOMIR: “Avea comportament ciudat, ochii rosii, primeam telefoane de la cunoscuti, care imi spuneau ca el merge la aparate de joc.”

Dupa accident, barbatul, care a urcat beat la volan, a fost plasat in arest preventiv. Judecata a durat un an, insa cu doar cateva zile inainte de a fi pronuntata sentinta, pe 7 decembrie 2020, individul a fugit.  

Estera DRAGOMIR: “Cand au venit la fata locului politistii, el nu mai era. Au gasit bratara jos si el nu era. De atunci el este dat in cautare internationala.

- A spus doar ca ii pare rau ca a consumat alcool in acea seara de revelion, nu a venit sa-mi spuna ca ii pare rau pentru ce a facut, ca ii pare rau pentru copilul lui.”

Barbatul a fost gasit vinovat pentru tentativa de omor si pentru conducere in stare de ebrietate. Magistratii l-au condamnat la 15 ani de puscarie, dar el nu a stat nicio zi dupa gratii.

Ruslan LUPASCU, SEFUL PROCURATURII DIN RAIONUL STRASENI: “- Cum putea el singur sa-si scoata acea bratara?

 - Este o constructie care poate fi taiata. A avut posibilitatea sa inlature acest dispozitiv fara ajutorul cuiva.”

Avocata barbatului, dat in cautare, afirma ca acesta isi recunoaste partial vina si a contestat decizia la Curtea de Apel Chisinau. De ce a fugit si unde se afla acum, a refuzat sa ne spuna.

Larisa DAVID, AVOCATA INCULPATULUI: “Inculpatul Oboroc Octavian nu isi recunoaste vina, pledeaza nevinovat, deoarece nu a produs o infractiune intentionat. A comis un accident rutier din imprudenta. El nu a urmarit automobilul sotiei sale.”

In timp ce oamenii legii cauta barbatul vinovat de viata curmata a Esterei si a fiului ei, femeia incearca sa adune bani pentru o operatie in Rusia, care ar ajuta-o sa se puna pe picioare.

Estera DRAGOMIR: “Sunt doua etape, merg pentru a face o diagnoza si a incerca sa facem o stimulare care ar face conexiunea dintre nervii ramasi si ceea ce s-a fracturat si daca va fi totul bine, o sa merg la o a doua etapa in care imi va fi montat un stimulator epidural care ar putea sa ma ajute sa pot usor, usor sa ma ridic din scaun.”      

Interventia, insa, o va costa 100 de mii de euro, bani pe care femeia nu ii are. Oamenii care i-au cunoscut povestea au pus mana de la mana si au donat bani, iar pana acum s-au strans peste 7 mii de dolari.