Femeia diagnosticata cu coronavirus in Republica Moldova, si-a pierdut cunostinta in avion. Fostul ministrul al Sanatatii, Ala Nemerenco, indeamna responsabilii sa ia masuri urgente privind pasagerii, dar si insotitorii de bord care i-au acordat ajutor, fiindca riscul de imbolnavire este foarte inalt.

Publicat:07.03.2020, 23:07

"Primul caz de coronavirus confirmat in Moldova. Pacienta a pierdut cunostinta in avion, transportata de urgenta la spital cu stare de insuficienta respiratorie acuta, brohopneumonie bilaterala si un sir de comorbiditati serioase.

Ministerul Sanatatii solicita pasagerilor sa ramana izolati la domiciliu si sa informeze medicul lor de familie, care este o tactica absolut gresita.

Stimati colegi de la minister, va rog sa va treziti si sa preluati tactica altor tari. In special a Romaniei care e alaturi. Pacienta cu pneumonie era cu tuse si alte simptome clinice si riscul de imbolnavire a celor care i-au acordat ajutor in avion, cat si pasagerilor care au circulat alaturi cateva ore in distanta apropiata este foarte inalt.

Toti pasagerii cat si stuarzii de pe cursa MIlano Chisinau trebuie urgent inregistrati, consultati si monitorizati, iar o parte din ei introdusi pentru binele lor si celor apropiati in carantina de spital.

Depinde de organizarea serviciilor medicale daca se va realiza dezamorsarea acestei bombe sau nu. E necesara o organizare nemaipomenita", a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Ultima ora. Primul caz de coronavirus, confirmat in Republica Moldova

CITESTE SI : Detalii despre persoana diagnosticata cu coronavirus in Republica Moldova. Mesajul Ministerului Sanatatii