Fermierii au pornit spre Piata Marii Adunari Nationale, astfel zeci de tractoare deja pot fi observate pe strazile din capitala pentru a ajunge in centrul capitaleim, unde vor protesta in fata Guvernului. 

Ultimul update: 20.06.2023, 10:27 Publicat:20.06.2023, 10:18

Asoctia Forta Fermierilor au anuntat ca fermierii vor intra cu tehnica agricola in Piata Marii Adunari Nationale la ora 10:00, iar apoi vor protesta in fata Guvernului. Acestia vor intra in capitala din trei parti - de la Gara de Sud, Aeroport si Stauceni. 

Ieri, zeci de tractoare au pornit in drum spre Chisinau, intr-un nou protest. Fermierii se plang ca sunt intr-o situatie dificila din cauza consecintelor razboiului din Ucraina si a secetei de anul trecut.

Fermierii au inaintat guvernului cinci revendicari, printre care prelungirea programului de rambursare a TVA, alocarea pana la 1 august a compensatiilor costurilor de producere de cel putin 3 mii de lei per hectar la culturile agricole din prima grupa si restrictionarea temporara a importului de cereale din Ucraina. Pe de alta parte, autoritatile sustin ca importul de cereale din Ucraina este nesemnificativ si nu vor impune o restrictie de import. Totodata, secretarul de stat de la ministerul agriculturii spunea anterior ca protestele nu sunt justificate. Responsabilii de la ministerul agriculturii au declarat astazi ca deja au fost luate o serie de masuri pentru agricultori, iar pentru altele care au fost discutate la mai multe sedinte cu fermierii se cauta resurse financiare suplimentare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa foto: imagini amator