Fetita de doi ani, care a cazut aseara de la etajul 8 al unui bloc din capitala, se afla in coma. Copilul este sub supravegherea medicilor de la Institutul Mamei si Copilului. De la inceputul anului peste 50 de copii au cazut de la inaltime: de la geam, din copaci sau la terenul de joaca, iar salvatorii vin cu sfaturi pentru a evita tragediile.

Publicat:14.06.2023, 18:34

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:„Fetita de doi ani ramane internata la Institutul mamei si copilului, unde a fost adusa aseara. Micuta este in stare grava, la terapie intensiva, iar medicii incearca sa ii salveze viata.”

Maxim CAZACU, PURTATOR DE CUVANT, INSTITUTUL MAMEI SI COPILULUI:„La internare, starea pacientei se califica ca extrem de grava si a fost tranferata imediat in sectia de reanimare si terapie intensiva, unde se afla si pana la moment. Nu este o evolutie nici pozitiva si nici negativa.Sunt mai multe traumatisme.”

Tragedia s-a intamplat aseara. La fata locului au intervenit politia si medicii de pe ambulanta, care au transportat-o pe micuta la spital. Intre timp, in contextul vacantei de vara, salvatorii indeamna parintii sa nu lase copiii nesupravhegheati, in mod special prescolarii, care nu au dezvoltat sentimentul de pericol.

Liliana PUSCAS, PURTATOR DE CUVANT IGSU:„In cazul in care deschidem geamurile, trebuie sa fie mecanisme de inchidere, ca copiii sa nu cada, mai mult ca atat, nu ne putem baza pe plasele de insecte, pentru ca ele unt foarte periculoase.O alta masura de protectie ar fi sa inlaturam mobilierul din preajma geamului, pentru ca copiii ar putea sa urce pe o masa sau un scaun si ar putea sa cada.”

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Politiei, de la inceputul anului, 50 de copii au cazut de la inaltime: de la geam, din copaci, la terenul de joaca sau in alte situatii. Jumatate dintre ei s-au ales cu traumatisme, iar 3 au murit.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.