Marea finala a Eurovision 2022 a inceput, sambata, la Torino, in Italia. Republica Moldova, reprezentata de Zdob si Zdub si fratii Advahov, cu piesa „Trenuletul”, au intrat in spectacol de pe pozitia cu numarul 19.

Ultimul update: 14.05.2022, 23:48 Publicat:14.05.2022, 22:37

Republica Moldova: Zdob si Zdub & Fratii Advahov – „Trenuletul”. Un Spectacol tare si atmosfera minunata. Moldovenii de la Zdob si Zdub au intretinut atmosfera cu folclorul rock & roll, dupa Islanda, care a oferit un moment energic.

Urcam cu totii in acest trenulet si speram ca ei sa se claseze cat mai bine si sa aiba o prestatie pe masura.

E prezentat sistemul de vot, cu procentele impartite egal intre juriu si telespectatorii din fiecare tara. Sa vedem cum se descurca diaspora moldoveneasca, cate voturi vor veni pentru Zdob si Zdub si fratii Advahov din Romania, Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, Germania s.a.

Spectacolul de la Torino a fost deschis cu piesa ”Give Peace a Chance” a lui John Lennon.

Concursul se desfasoara anul acesta la Torino, sub sloganul „The sound of beauty”. Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Concursul se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume, fiind transmis atat in Europa, cat si in Australia, Asia si Statele Unite.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.