Diaspora din Frankfurt pe Main a organizat astazi un flashmob in sustinerea Maiei Sandu. In discursul lor acestia s-au adresat premierului, lui Igor Dodon, dar si partidului socialistilor.

Publicat:10.11.2019, 18:14

Acestia au iesit cu pancarte in maine pe care erau scrise mai multe lozinci, cum ar fi „Sustinem Guvernul Sandu”, „Noi suntem puterea”, „Sustinem noua guvernare”, etc.

Moldovean: „Dispora din Frankfurt pe Main isi exprima sustinerea pentru Guvernul Maiei Sandu si total dezacordul cu actiunile, mismasurile si jocurile stupide, cu interese meschine ale partidului socialist, in frunte cu Dodon.

In aceste zile de cumpana, Guvernul Republicii Moldova in frunte cu Maia Sandu este supus unei motiuni de cenzura, la initiativa partidului socialist. Este inadmisibil ca in aceasta situatie precara si complicata, Republica Moldova sa ramana fara Guvern, ceea ce ar duce la destabilizarea situatiei si stoparii reformelor, inclusiv cea a justitiei si procuraturii. Jocul total perfid, cu interese meschine ale socilistilor este de inteles deoarece ei nu-si dorescx un procuror cu adevarat integru si curajos.”

Acestia s-au adresat premierului Maia Sandu si i-au cerut sa-l includa in lista pentru functia de procuror general pe Stefan Gligor.

„El este omul care se bucura de toata sustinerea societatii.”


Acum doua zile, Igor Dodon, dar si deputatii socialisti au incercat sa o convinga pe Maia Sandu sa-si retraga proiectul de asumare de raspundere pentru modificarea Legii Procuraturii prin care se vrea propunerea candidatilor pentru functia de procuror direct de catre prim-ministru. Acestia au purtat mai multe discutii, dar nu au reusit sa ajunga la un consens. Astfel premierul a iesit in fata deputatilor la sedinta plenului si si-a prezentat proiectul de lege.

Nemultumiti, socialistii au depus o motiune de cenzura, care urmeaza sa fie analizata de Comisia Numiri si Imunitati, iar saptamana viitoare va fi discutata la o noua sedinta a parlamentului.