Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Saran, ramane in arest preventiv. Asta dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au respins recursul avocatilor care au cerut eliberarea acestuia. 

Ultimul update: 30.01.2023, 13:51 Publicat:30.01.2023, 13:47

Astazi, magistratii de la Curtea de Apel au examinat doua contestatii. Una depusa de procurori, care au cerut ca Mihai Saran sa fie plasat pentru 30 de zile in izolator, si nu pentru 20 asa cum au decis judecatorii, si alta a avocatilor, care au cerut eliberarea acestuia. 

Mihai Saran a fost retinut pe data de 19 ianuarie, pe Aeroportul International Chisinau. Procurorii spun ca acesta incerca sa iasa din tara, desi aparatorii dau asigurari ca el urma sa plece intr-o deplasare de serviciu. Saran este banuit de escrocherie, infractiune care conform codului penal se pedepseste cu 15 ani de inchisoare. Mai exact, aproximativ 100 de clienti atat din Moldova, cat si din Romania s-au plans la politie ca nu si-au primit mobilierul pentru care au platit avans de mii de euro. Prejudiciul se ridica la 10 milioane de lei, spun procurorii.