Magistratii de la Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Ciocana au decis pe data de 26-27 mai ca fostii deputati Anatolie Zagorodnii, Artur Resetnicov si Sergiu Sirbu sa fie plasati din arest preventiv in arest la domicilu pentru 30 de zile. Procurorii spun ca vor contesta decizia.

Publicat:29.05.2022, 11:30

"Prin incheierile judecatoriei Chisinau, Sediul Ciocana din 26.05.2022 si 27.05.2022, s-a dispus admiterea partiala a demersului procurorilor anticoruptie cu privire la prelungirea masurii preventive sub forma de arest preventiv, in privinta ex-deputatilor Anatolie Zagorodnii, Artur Resetnicov si Serghei Sirbu, fiindu-le aplicata masura preventiva - arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Procurorii vor contesta incheierile cu recurs la Curtea de Apel. Toti 3 sunt invinuiti in comiterea infractiunilor prevazute de art.330/2 si art. 325 alin.(2) din Codul penal", a declarat pentru PRO TV, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media al PG, Mariana Cherpec.

Cinci fosti deputati comunisti, care au schimbat taberele politice de cateva ori, de-a lungul carerei au fost retinuti pentru 72 de ore. Este vorba despre Sergiu Sirbu, Violeta Ivanov, Artur Resetnicov, Vladimir Vitiuc si Anatolie Zagorodnii care sunt banuiti de imbogatire ilicita. S-a intamplat dupa ce procurorii anticoruptie si ofiterii SIS au discins la domiciliile acestora. Perchezitii in acest dosar se desfasoara si la alti 9 colegi de-ai lor, care in 2015 au plecat de la comunisti si au aderat la PD. Resetnicov sustine ca dosarul este unul politic si a declarat greva foamei, iar ceilalti nu au rectionat deocamata. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.