Fug de impozite si aduc in acest fel prejudicii bugetului de stat. Serviciul Fiscal anunta ca de la inceputul anului au fost identificate si amendate peste patru mii de persoane, care dau apartamente in chirie, insa fara a incheia contracte. Conform legii, acestea trebuie sa ofere lunar sapte la suta din profit.

Publicat:22.10.2019, 20:42

Pe aceasta studenta, care am intalnit-o in drum spre universitate, spune ca de doi ani ia o locuinta in chirie, insa nu are niciun contract incheiat cu proprietarii apartamentului.

Aproape in fiecare bloc din capitala exista apartamente care sunt date in chirie. Unii proprietari, insa, nu declara acest lucru si refuza sa plateasca impozite, adica sapte la suta din venitul care-l acumuleaza lunar.

In primele noua luni al acestui an, inspectorii fiscali au identificat peste patru mii de persoane care isi dau in chirie bunul imobil ilegal. Proprietarii s-au ales cu amenzi de pana la 4 sute de lei si au 

fost nevoiti sa achite suma impozitului acumulat pentru toata perioada cat nu l-au declarat.

In ultimi doi ani inspectorii FISC si-au intensificat verificarile in acest sens. 

In multe cazuri, angajatii serviciului ajung sa bata pe la usa dupa ce sunt anuntati de vecini, de gestionarii blocului sau chiar de politie. 

Insa multi dintre proprietari gasesc diferite scuze, aducand in acest mod pagube de milioane statului.

De la inceputul anului au fost semnate aproape 10 mii de contracte de dare in arenda a bunurilor imobile si declarate la FISC, ceea ce a adus bugetului de stat 16 milioane de lei.