Furtuna de aseară a luat și viața cunoscutului regizor Arcadie Spoială, care, împreună cu familia, era la odihnă pe malul râului Nistru, în satul Harmațca. Potrivit autorităților, în timpul furtunii, o creangă a căzut peste cortul în care se afla împreună cu soția și copiii săi. Acesta a fost strivit, iar ceilalți membri ai familiei au reușit să scape nevătămați. Din nefericire barbatul a decedat în drum spre spital. Vestea i-a șocat pe toți apropiații și prietenii regizorului care au lăsat zeci de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

Publicat:12.06.2024, 22:49

Tragedia s-a întâmplat ieri în jurul orei 22. Regizorul împreună cu familia, dar și mai mulți prieteni au mers la odihnă, pe malul Nistrului. Presa din regiunea transnistreană a scirs că, în timpul furtunii, o creangă a căzut peste cortul în care se afla Arcadie Spoială împreună cu soția și copiii săi, informație confirmată de autorități.

Adrian EFROS, MINISTRUL DE INTERNE: "Familia respectivă era la odihnă, pe cont propriu. La inițierea intemperiilor nu a reușit să iasă din cort sau s-a întors să își ia niște lucruri și în acest timp a căzut copacul și din nefericire avem un caz tragic. O creangă masivă."

Arcadie Spoială avea 36 de ani. A fost regizor și editor de imagine, iar împreună cu fratele său au creat afacerea proprie Spoială Brothers și a avut colaborări cu artiști, precum the Motans, Mark Stam, Randi, Iuliana Beregoi, Ionel Istrati.  Cei care l-au cunoscut au deplans astăzi decesul acestuia.

Mihai CEBAN, FONDATOR AGENȚIE DE TURISM: "El și echipa lui ne-a filmat forte frumos nunta, iar apoi dintr-o colaborare a ieșit o prietenie. Despre el nu cred că e cineva care ar putea spune ceva negativ. Omul ăsta a trăit foarte frumos orice moment, că era la muncă era vesel, că era la odihnă sau petreceri nici nu mai zic. Dacă era muncă totul era făcut la 100."

Mihai Dicusar a lucrat cu Arcadie la două spoturi publicitare și doua videoclipuri, iar acum este șocat de cele întâmplate. 

Mihai DICUSAR, OM DE AFACERI: "Vă spun sincer mă trec fiorii. Arcadie era un om puternic, cu un viitor pregătit, știa tot despre TV, scenariu, regie, viitorul era în mâinile lui, păcat că așa s-a întâmplat. Legătura noastră de prietenie a început pe un platou, avem amintiri frumoase, la pescuit, la pensiune."

Vestea a fost un șoc și pentru actorul Emilian Crețu, care alături de regizorul Arcadie Spoială și colegii săi au muncit  împreuna la patru proiecte.

Emilian CREȚU, ACTOR: "Atât el, fratele, echipa au dat dovadă că sunt oameni cumsecade, oameni care vor să muncească, care au talent și poftă de viață. Mă bucur că în această viață am avut ocazia să lucrez cot la cot cu el. Un om extraordinar de talentat, cumsecade, șapte ani de-ai casei, tot avea la el, din păcate soarta a fost prea nemiloasă."

Zeci de oameni care l-au cunoscut pe renumitul și-au exprimat tristețea și au transmis condoleanțe familiei lui Arcadie Spoială.