Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a anuntat ca de maine compania va achizitiona gaze naturale din doua surse, Gazprom si Energocom. Mai mult decat atat, acesta mentioneaza ca volumul de gaze naturale livrat de Gazprom va fi directionat integral in stanga Nistrului, catre Tiraspoltransgaz.

Ultimul update: 03.12.2022, 19:09 Publicat:03.12.2022, 19:09

„5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizati de Gazprom in conformitate cu actualul contract si conform volumelor aprobate pentru luna decembrie. Acest volum va fi directionat integral catre Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru productia de energie electrica de catre MGRES pentru nevoile consumatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, scrie Ceban pe canalul sau de Telegram. 

Totodata, acesta mentioneaza ca de maine Moldovagaz va achizitiona gaze naturale de la Energocom, conform nominalizarilor zilnice, in valoare de 3,5 milioane de metri cubi pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

Astfel, consumul zilnic al Republicii Moldova in luna decembrie se va situa in limita a 9,2 milioane de metri cubi de gaze naturale.

Astazi, pentru prima data, Romania a inceput exportul de gaze catre Republica Moldova prin conducta Iasi-Ungheni. Anuntul a fost facut de reprezentantii Transgaz din Romania, conform Agerpres.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.