Goana dupa peste a fost astazi pe malul unui lac de la Bulboaca. Zeci de copii si adulti s-au trezit cu noaptea in cap ca sa ajunga la timp la pescuit. Acestia si-au aruncat unditele in apa si s-au intrecut la prins peste. La final, au fost premiati dupa merite.  

Publicat:01.08.2020, 20:18

Concentrati la maxim si intr-o liniste profunda. Asa i-am gasit pe pescarii, care si-au facut loc astazi de dimineata in jurul unui lac de la Bulboaca. Acestia s-au inarmat cu ustensile si momeala pregatita din timp si s-au avantat intr-o competitie de pescuit.  

„Imi place, normal. E vesel, e bine, te odihnesti placut. - Cati pesti ati prins astazi? - Trei de la inceput, pe urma va fi mai bine, cred.”

Locul lui Alexei a fost cel mai bun, acesta a prins aproape trei kilograme de peste, luand locul intai.

„Avand in vedere ca stau pe locul 13, merge bine. - Cati pesti ati prins? - Nu i-am numarat, noi o sa-i cantarim. Nu conteaza, noi nu am venit dupa peste, am venit la peste. E odihna, e sarbatoare. Stam cu apropiatii, asta conteaza.”

Activitatea a fost organizata pentru copii, dar i-au insotit si parintii, asa ca au concurat si ei, iar pe unii picii i-au intrecut.

„Probabil locul care mi-a cazut prin tras la sorti nu e cel mai reusit.”

„Cum succesele la dumneavoastra? - Ar fi de dorit sa fie mai bine. - Cati pesti ati prins astazi? - Tocmai unu.”

Sabina a fost cea mai norocoasa dintre copii, a prins cei mai multi pesti astazi, chiar daca a venit pentru prima data la pescuit.

„- Si cati pesti ai prins? - Un baiat i-a numarat si a a zis ca 12. - Iti place? O sa mai vii? - Cred ca da, acum deja nu am frica asta. - Aveai frica de pescuit? - Nu pot sa spun de fapt ca frica, mai mult jale. Tata putea sa prinda pesti si eu ma suparam ca-i prindea. - Esti cu tata aici? - Da? - Si tata cat a prins, l-ai intrecut? - Da, unu a prins.”

Iar Bogdan e cel mai mic concurent, impreuna cu tatal sau, a prins un singur peste.

„Am prins mai multi. - Cati ai prins? - Multi. - I-ai numarat si cati erau? - Multi- multi.”

Mare le-a fost dezamagirea celor care n-au reusit sa prinda nimic astazi.

„Totul e rau. - De ce nu ai prins niciun peste? - Nu. - Esti dezamagit? - Da. Am cativa ani de cand pescuiesc, dar prima data sunt la un concurs de pescuit. - Astazi ai ghinion vad. - Da, mare. - Dar de obicei cum iti merge? - acasa duc vreo treizeci de pesti.”

„- Esti prima data la pescuit? - Nu, am fost de mai multe ori. - Si de obicei prinzi peste? - Da. - Astazi ce asa slabut? - Nu stiu.”

„Pestele nu s-a trezit. Pre multi pescari si nu pot sa aleaga unul pana la sfarsit.”

Cat toata lumea era concentrata pe undita, la foc se gateau bucatele delicioase.

„- De unde v-ati invatat sa gatiti? - Eu singur m-am invatat. Mult ies in natura si m-am invatat de acolo oleaca, in alta parte oleaca.”

Victor IACHIMOVICI, ORGANIZATOR: „Am organizat mai mult ca sa facem o distractie pentru copii, pentru ca cam toti stau acum pe acasa. Poate din ei cineva va fi si viitorul pescar profesionist.”