Gradina Zoologica din Chisinau are o noua atractie. Un pui de zebra s-a nascut perfect sanatos si atrage toate privirile vizitatorilor. Zebra inca nu are un nume, iar administratia gradinii zoologice a anuntat ca va lansa un concurs pentru a putea selecta unul potrivit.

Publicat:11.06.2023, 20:46

Faceti cunostinta cu puiul de zebra, venit pe lume acum cateva zile. Puiul este o femela, sta mai tot timpul in preajma mamei sale si se simte perfect in familia de zebre de la Gradina Zoologica.

Roman CRETU, ADMINISTRATOR, GRADINA ZOOLOGICA: „Este un puiut multasteptat, noi cu colegii l-am asteptat si el ne-a onorat cu aparitia in ultima zi a primaverii, la ora doua noaptea. Atat puiul, cat si mama sunt sanatosi.”

Asa ca primii vizitatori nu s-au lasat asteptati, iar puiul de zebra s-a lasat admirata si fotografiata.

„Pentru prima data vad un pui de zebra, dar este micut si dragut.”

„Imi plac zebrele pentru ca sunt dragute si sunt de culoarea alb cu negru.”

„Este mica, faina, ca un copil.”

„Este o zebra foarte frumoasa si e frumos sa o urmaresti. Eu pentru prima data vad zebre si este interesant.”

Roman CRETU, ADMINISTRATOR, GRADINA ZOOLOGICA: „Zebrele nu au nevoie de perioada de carantina. Din moment ce s-au nascut, ele pot sa stea cu mama, in fata publicului.”

La gradina zoologica sunt 8 zebre, dintre care un singur mascul.

Roman CRETU, ADMINISTRATOR, GRADINA ZOOLOGICA: „Noi avem un mascul foarte interesant, ca un fel de Rosario Agro, care face doar fete.”

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: „Familia de zebre s-a extins si tarcul lor a devenit neincapator. Asa ca administratia de la Gradina Zoologica a pornit o reamenajare a tarcului si planifica sa-l extinda, cu cativa zeci de metri, pe teritoriul adiacent.”

Totodata, pe site-ul Gradinii Zoologice va fi lansat un concurs pentru a alege un nume potrivit pentru puiul de zebra. Primavara aceasta, la Zoo s-au nascut mai multi pui de tauri maghiari, iepuri de Patagonia, mufloni, dar si mai multe specii de pasari. Gradina Zoologica gazduieste peste 1200 de vietuitoare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.