Grasimile vegetale care se contin in lapte elimina acizii grasi care sunt foarte daunatori pentru organism. Asta explica nutritionistii. Specialistii spun, insa, ca nu putem deosebi cu ochiul liber laptele cu grasimi animaliere de cel cu grasimi vegetale. Diferenta se vede doar in laborator.

Uleiurile vegetale nu sunt daunatoare pentru organism, spun nutritionistii, doar daca nu sunt oxidate sau hidrogenizate. Dar, tocmai prin aceste procese trec grasimile vegetale la producerea lactatelor.

In urma hidrogenizarii, se formeaza acizi grasi, care ar putea duce la aparitia a numeroase probleme de sanatate. Si mai grav este daca produsele, cu o cantitate exagerata de grasimi vegetale, sunt consumate zilnic.


Cu ochiul liber nu veti putea face diferenta dintre un produs ce contine grasimi animaliere si altul cu uleiuri vegetale. Acestea nu difera prin aspect, miros si nici gust.  

Mai mult, grasimile vegetale folosite de producatorii de lactate se obtin din uleiul de palmier, care este cel mai ieftin, spun specialistii din industria alimentara. 

Liliana POPESCU, CONFERENTIAR UNIVERSITAR FACULTATEA TEHNOLOGIA ALIMENTELOR UTM: „Adaosul de grasimi vegetale are si un scop economic. Aduce un profit ilicit. Uleiul de palmier, in special, este cu mult mai ieftin decat grasimea lactica.„ 

Specialistii ne indeamna sa ne adresam la Agentia pentru Protectia Consumatoruluca atunci cand avem suspiciuni privind calitatea produselor.