Desi Grecia si-a deschis de astazi hotarele pentru turisti, agentiile de la noi nu se grabesc sa le propuna moldovenilor oferte de vacanta. Reprezentantii acestora sustin ca inca nu au informatii oficiale in acest sens de la autoritatile elene. Desi inca nu stiu exact care sunt conditiile de calatorie, unii moldoveni si-ai facut deja rezevari si asteapta cu nerabdare sa mearga in vacanta mult dorita.  

Publicat:15.05.2021, 14:04

Dumitru Moldovanu a venit astazi la o agentie de turism pentru a afla daca poate calatori in Grecia. Asa cum nu a mers vara trecuta in vacanta din cauza restrictiilor, a hotarat sa o faca anul acesta, impreuna cu familia.

Dumitru MOLDOVANU, LOCUITOR AL MUNICIPIULUI CHISINAU:“Vrem sa mergem cu toata familia si de data asta vrem sa o luam si pe mama mea.  Ea niciodata nu a fost peste hotare si iata avem asa posibilitate sa o surprindem placut si sa vada si ea marea.”

Majoritatea agentiilor de turism nu se grabesc  sa faca oferte asa cum spun ca nu au primit informatii oficiale de la autoritatile din Grecia in ce conditii, cetatenii cu pasaport moldovenesc pot calatori. Unele insa si-au pregatit deja unele oferte pentru inceputul lunii iunie si sustin ca au deja si rezervari.

Ion CURMEI, DIRECTORUL UNEI AGENTII DE TURISM:“Oferte avem foarte bune, o sa fie oferte speciale pentru moldoveni pentru a relansa turismul in Grecia, sunt oferte care incep de la 99 de euro de persoana pentru un sejur de 7 nopti, 8 zile cu autocarul. /00:58 A doua varianta este cu zbor din Chisinau unde preturile incep de la 450 de euro.”  

Incepand de astazi persoanele care au pasaport moldovenesc pot calatori in Grecia cu masina personala sau cu autocarul, iar pentru asta vor trebui sa prezinte la frontiera fie un test negativ la coronavirus, fie un certificat de vaccinare sau care sa ateste prezenta anticorpilor. La moment, spre Grecia nu sunt curse aeriene nici directe, nici charter. Reprezentantii Ministerul Afacerilor Externe sustin ca inca nu au primit informatii oficiale privind restrictiile de calatorie de la autoritatile din Grecia.