Transportatorii auto din toata tara, inclusiv din capitala, dar si autobuzele de pe rutele interurbane nu vor circula astazi. Acestia spun ca fac asta in semn de protest fata de decizia autoritatilor de a-i obliga sa ia pasageri doar pe jumatate. In acest context, primaria Chisinau anunta ca a suplinit numarul de autobuze si troleibuze in capitala.

Publicat:23.02.2021, 09:26

Potrivit primariei, intreprinderile municipale: I.M. „Regia transport electric Chisinau" si I.M. „Parcul urban de autobuze" vor suplini astazi, numarul de unitati la linie, in special in orele de varf, pentru a asigura cetatenii municipiului cu transport, in contextul protestului anuntat al operatorilor de transport privat. 

Asociatia Patronala a Operatorilor de Transport Auto nu au renuntat la protest si au sistat rutele de pasageri pentru ziua de astazi. Chiar daca CNESP a suspendat, pana la 28 februarie, prevederea limitarii la 50% din capacitate a numarului de persoane in transportul public. Acestia au declarat ca restrictiile nu au fost scoase, iar transportatorii au fost amendati in continuare.

Citeste si :  Transportatorii auto nu renunta la protest: "CNESP nu a anulat la ultima sedinta restrictii referitoare la transportul public"