Guvernul Recean a fost investit. Imediat dupa ce a obtinut votul de incredere din partea deputatilor, noul prim-ministru, impreuna cu intreg cabinetul sau de ministri, a mers la presedintie. Acolo, in fata sefei statului si a presedintelui Parlamentului au depus juramantul, iar Maia Sandu a declarat ca executivul va avea toata sustinerea necesara.

Publicat:16.02.2023, 21:38

Primul a depus juramantul noul prim-ministru, Dorin Recean.

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:„Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea propasirii Republicii Moldova.”

Apoi, rand pe rand, si noii ministri au depus juramantul.

Toti au ingenuncheat in fata drapelului si au dat mana cu sefa statului, presedintele parlamentului, dar si cu premierul.

Maia Sandu a declarat ca executivul va avea toata sustinerea necesara.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Aveti de administrat treburile tarii intr-o perioada dificila, marcata de multiple crize. Asteptarile oamenilor fata de Dvs sunt mari, Republica Moldova trebuie nu doar sa reziste, si trebuie sa se dezvolte.”

Apoi membrii Guvernului investit in functie au fost invitati sa faca o fotografie de grup cu sefa statului.

Mihaela TABARCEA, REPORTER PRO TV:„Ieri, Dorin Recean si-a prezentat echipa guvernarmentala. Au fost facute modificari doar la trei ministere. Este vorba despre ministerul infrastrucrurii si dezvoltarii Regionale, ministerul Justitiei si cel al Finantelor. Totodata, a fost creat un nou minister, cel al Energeticii.”

Totodata, a fost eliminata functia de vicepremier pentru digitalizare, iar atributiile acesteia le-au fost transmise ministrului Economiei.

Astfel, Guvernul Recean este compus din 15 ministere, iar 11 dintre ministri sunt cei care se regaseseau si in Guvernul Gavrilita. Totodata, sunt patru nume noi. Veronica Mihailov va conduce ministerul Justitiei, Lilia Dabija – Ministrul Infrastructurii, Victor Parlicov - va fi in fruntea ministerului energeticii si Veronica Sireteanu - la ministerul finantelor.

MINISTRI DIN GUVERNUL RECEAN
1. Dumitru Alaiba- vicepremier, ministrul Dezvoltarii Economice si Digitalizarii; 2.Oleg Serebrian – vicepremier pentru Reintegrare;
3.Nicu Popescu – vicepremier, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene;
4.Vladimir Bolea, vicepremier, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare;
5.Veronica Sireteanu-Vragaleva, ministrul Finantelor;
6.Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justitiei;
7.Victor Parlicov, ministrul Energiei;
8.Ala Nemerenco, ministrul Sanatatii;
9.Anatolie Nosatii, ministrul Apararii;
10.Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne;
11.Anatolie Topala, ministrul Educatiei si Cercetarii;
12.Sergiu Prodan, ministrul Culturii;
13.Alexei Buzu, ministrul Muncii si Protectiei Sociale.
14.Iordanca-Rodica Iordanov, ministrul Mediului;
15.Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale;
16.Irina Vlah, bascan al UTA Gagauzia.

Candidatura lui Dorin Recean pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova a fost propusa vineri de presedintele Maia Sandu, dupa ce Natalia Gavrilita a demisionat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508