Ieri cascada, azi chiar lac. Timp de mai bine de 24 ore a curs apa pe scarile unui parc din capitala pana s-au apucat muncitorii de sapat. Oamenii dau vina pe tevile vechi si spun ca deseori se intampla astfel de cazuri in sectorul Rascani. Responsabilii de la Apa-Canal nu ne-au raspuns la intrebari si au fost foarte succinti. 

Publicat:02.08.2020, 17:30

Asa curge apa deja de doua zile pe scarile unui parc din sectorul Rascani al capitalei. Ba mai mult, apa murdara si plina de noroi era dusa in lacul de alaturi.

Trecatorii au fost nevoiti sa inconjoare sau sa isi murdareasca incaltamintea de noroi. Ieri, toata ziua apa a curs, iar muncitorii s-au apucat de treaba abia seara tarziu, ne-a spus unul dintre trecatori care locuieste in apropiere.  

“De ieri dimineata este asa. Nu e normal. Poate tehnica era ocupata. Nu e bine cand sunt scurgeri de apa.”

Nu este prima data cand se intampla astfel de cazuri. De vina ar fi tevile vechi, sustin unii.

“Scarile sunt daramate. Ar fi bine sa fie aici mai frumos, sa nu se impiedice lumea cand coboara. Ar trebui sa reactioneze mai rapid, asa se cheltuie apa. Cu parere de rau, asa situatii sunt nu numai aici, dar si in tot orasul.”

Muncitorii ne-au spus ca nu cunosc care e problema si ca posibil s-ar fi spart o teava. Nici responsabilii de la Apa-Canal nu prea au vrut sa discute cu noi.

Anatolie LICHII, DIRECTORUL GENERAL INTERIMAR APA-CANAL CHISINAU: “Luni o sa fie comunicat de presa si toata informatia o sa o aveti luni. Maine adica. O zi buna sa aveti."

Astazi, Platforma DA a publicat un document in care se arata ca anul trecut pierderile de apa au constituit 53 de procente din volumul apei furnizate consumatorilor. Asta ar insemna ca locuitorii capitalei au pierdut peste 250 milioane lei. Nu am reusit sa obtinem o reactie la aceste declaratii.