Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu. Fostul presedinte are interdictia de a parasi tara timp de 60 de zile. Decizia a fost luata astazi de magistratii de la Curtea Suprema de Justitie, unde a avut loc o noua sedinta in dosarul sacosa neagra. Hotararea nu poate fi contestata de procurori.

Publicat:18.11.2022, 20:02

Astfel, incepand cu 20 noiembrie, Igor Dodon nu va mai fi in arest la domiciliu si va avea interdictia de a parasi tara. Decizia a fost luata dupa ce procurorul de caz a inaintat un demers privind prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile. Astazi procurorul de caz nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie. Igor Dodon insa sustine ca nu este multumit de decizie. 

Igor DODON, EX-PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Eu cred ca nici aceasta restrictie putea sa nu fie pusa pentru ca noi nu avem nicio vina si noi am demonstrat si astazi in instanta ca dosarul este politic. Totusi astazi este o mica victorie.”

Decizia este definitiva si nu poate fi atacata la Curtea de Apel. Igor Dodon este primul sef de stat judecat pentru o infractiune comisa in perioada in care isi exercita functia si din acest motiv dosarul este examinat de magistratii de la Curtea Suprema de Justitie.

Dodon s-a aflat in arest la domiciliu timp de 6 luni, dupa ce a fost retinut in luna mai in urma mai multor percheztitii in dosarul sacosa neagra. Igor Dodon este invinuit de imbogatire ilicita, incalcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice, tradare de patrie, corupere pasiva si acceptarea finantarii partidului socialistilor de catre o organizatie criminala.