Igor Dodon sustine ca procurorii care se ocupa de dosarul lui nu au dovezi, astfel, au iesit la fugarul Vlad Plahotniuc si incearca sa obtina de la acesta date in schimbul unor favoruri care i-ar permita sa circule in toata lumea. Totodata, fostul presedinte sustine ca a vorbit ultima data cu Plahotniuc in 2019.

Ultimul update: 29.06.2022, 17:28 Publicat:29.06.2022, 17:28

"Pe data de 7 iunie 2019, am discutat ultima data. Dar eu, inaintam sa va dau acest mesaj mai tarziu, peste vreo saptamana, dar va spun acum. Procurorii care se ocupa de dosarul meu, au iesit la Plahotniuc si incearca sa obtina date, pentru ca nu au dovezi pe capetele de acuzatie si incearca cu acela sa negocieze ca sa le deie ceva informatie suplimentara. Da acela cere sa i se scoata schizele pe active si sa permita sa circule in toata lumea. Noi avem informatie diferita. Iaca lucrul asta, o sa-l vedem si Maia Sandu sa nu spuna pe urma ca a auzit de la televizor, cand i-or scoate toate invinuirile lui Plahotniuc. Apropo, el e dat in cautare internationala, nu stiti? Asa ca ...", a mentionat Igor Dodon.

Procuratura Generala a  dispus initierea unui dosar penal in legatura cu imaginie in care Igor Dodon primeste o sacosa neagra de la Vlad Plahotniuc, in care ar fi fost bani. Filmuletul a fost publicat acum doi  ani de fostul deputat Iurie Renita, dar la acea vreme procuratura nu a deschis dosar penal pentru ca nu a putut demonstra ce era in sacosa. Dodon a negat ca ar fi primit bani de la  Plahotniuc.